Choď na obsah Choď na menu

Cesto na pizzu

29. 5. 2012

Ingrediencie:  3 poháre (400g) múky

2 KL sušeného droždia

2 KL soli

1 pohár (200ml) teplej vody

3 PL olivového oleja

Postup:
Múku, droždie a soľ zmiešame vo väčšej mise. Pridáme teplú vodu a olivový olej, miesime rukou asi 7-10 minút, kým nie je cesto hladké.

Misu jemne potreiem olejom, vložíme cesto, prikryjeme utiekou a na teplom mieste necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobý objem. Asi 30 - 60 minút. Rúru predhrejeme na 230 stupňov.

Cesto opäť premiesime niekoľko minút, aby sme odstránili zvyšný vzduch. Rozdelíme cesto na dve časti a na pomúčenej doske rozvaľkáme okrúhlý základ na pizzu. Potrieme olejom, aby cesto nenavlhlo od ingrediencii. (Cesto vydrží v chladničke do druhúho dňa)

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.