Cesto na pizzu
Ingrediencie: 3 poháre (400g) múky
2 KL sušeného droždia
2 KL soli
1 pohár (200ml) teplej vody
3 PL olivového oleja
Postup:
Múku, droždie a soľ zmiešame vo väčšej mise. Pridáme teplú vodu a olivový olej, miesime rukou asi 7-10 minút, kým nie je cesto hladké.
Misu jemne potreiem olejom, vložíme cesto, prikryjeme utiekou a na teplom mieste necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobý objem. Asi 30 - 60 minút. Rúru predhrejeme na 230 stupňov.
Cesto opäť premiesime niekoľko minút, aby sme odstránili zvyšný vzduch. Rozdelíme cesto na dve časti a na pomúčenej doske rozvaľkáme okrúhlý základ na pizzu. Potrieme olejom, aby cesto nenavlhlo od ingrediencii. (Cesto vydrží v chladničke do druhúho dňa)