Sedem poschodový dip
Ingrediencie (približne 8 porcií):
1 (450g) plechovku hotových hnedých fazuliek (v originále sa fazulky zmiešajú s korením taco mix, ale nám veeeeľmi nechutí, takže fazuľky maximálne prisolím)
1 pohár guacamole (recept viď v rubrike chuťovky a party jedlo)
225 g kyslej smotany
1 pohár salsy alebo pico de gallo
1 pohár strúhaného čedaru alebo Mexického syra
2 paradajky, nakrájané na kocky
plastové poháriky s objemom 250 ml (alebo podľa uváženia)
tortilla čispy alebo domáce tortilly (viď recept v rubrike chlieb a pečivo)
voliteľné:
1/2 zväzku zelenej cibuľky, nakrájanej najemno
60 g olív, nakrájaných na kolieska
Postup: Vrstvíme jednotlivé príchute v kelímkoch, poradie a hrúbka vrstiev si každý určí sám... Na obrázku je toto poradie (zdola):
1.fazuľka
2. guacamole
3. kyslá smotana
4. salsa / pico de gallo
5. syr (ozdobíme ešte olivami, cibuľkou a paradajkami)
Môžeme pripraviť dopredu, ale v tom prípade syr, olivy, cibuľu a paradajku pridáme až tesne pred podávaním. Podávame s tortilla chipsami (jeden zapichneme do kelímku, ostatné ponúkneme v samostatnej miske). Výborné sú k dupi aj tortily, v prípade, že si ich robíme doma sami a môžeme ich teda piecť dlhšie, aby boli tvrdšie a neohýbali sa, inak sa nimi dip naberať nedá.
Uchovávame v chladničke