Choď na obsah Choď na menu

Sedem poschodový dip

15. 6. 2012

Ingrediencie (približne 8 porcií):

1 (450g) plechovku hotových hnedých fazuliek (v originále sa fazulky zmiešajú s korením taco mix, ale nám veeeeľmi nechutí, takže fazuľky maximálne prisolím)

1 pohár guacamole (recept viď v rubrike chuťovky a party jedlo)

225 g kyslej smotany

1 pohár salsy  alebo pico de gallo

1 pohár strúhaného čedaru alebo Mexického  syra

2 paradajky, nakrájané na kocky

plastové poháriky s objemom 250 ml (alebo podľa uváženia)

tortilla čispy alebo domáce tortilly (viď recept v rubrike chlieb a pečivo)

 

voliteľné:

1/2 zväzku zelenej cibuľky, nakrájanej najemno

60 g olív, nakrájaných na kolieska


imag0852.jpg
  Postup: Vrstvíme jednotlivé príchute v kelímkoch, poradie a hrúbka vrstiev si každý určí sám... Na obrázku je toto poradie (zdola):

 1.fazuľka

 2. guacamole

 3. kyslá smotana

 4. salsa / pico de gallo

 5. syr (ozdobíme ešte olivami, cibuľkou a paradajkami)

Môžeme pripraviť dopredu, ale v tom prípade syr, olivy, cibuľu a paradajku pridáme až tesne pred podávaním. Podávame s tortilla chipsami (jeden zapichneme do kelímku, ostatné ponúkneme v samostatnej miske). Výborné sú k dupi aj tortily, v prípade, že si ich robíme doma sami a môžeme ich teda piecť dlhšie, aby boli tvrdšie a neohýbali sa, inak sa nimi dip naberať nedá.

Uchovávame v chladničke

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.