Stroganov
Ingrediencie (4 porcie):
400 g hovädzej sviečkovej
100 g anglickej slaniny
1 väčšej cibule
200 g mladých šampiónov
1 lyžica kvalitnej dijonskej horčice
200 ml kysnutej smotany
soľ, korenie
1 lyžica hladkej múky
2 lyžica oleja
Postup: Mäso nakrájajte na kocky, osoľte, okoreňtee, poprašte múkou a sprudka orestujte na rozpálenom oleji. Vyberte z panvice. Na výpek vložte na kocky nakrájenú slaninu, chvíľu nechajte vyškvariť a přidajte cibuľu nakrájanú nadrobno. Restujte až cibuľa zosklovatie. Pridajte nakrájené šampiony, orestujte, pridajte horčicu, krátko orestujte a zalejte smotanou. Vráťte mäso späť do omáčky a nechajte prehriať cca 2 minúty.
Podávajte s varenými cestovinami, ryžou alebo smaženými zemiakmi.