Choď na obsah Choď na menu

Stroganov

17. 7. 2012

 Ingrediencie (4 porcie):

 

400 g hovädzej sviečkovej

100 g anglickej slaniny

1 väčšej cibule

200 g mladých šampiónov

1 lyžica kvalitnej dijonskej horčice

200 ml kysnutej smotany

soľ, korenie

1 lyžica hladkej múky

2 lyžica oleja

Postup: Mäso nakrájajte na kocky, osoľte, okoreňtee, poprašte múkou a sprudka orestujte na rozpálenom oleji. Vyberte z panvice. Na výpek vložte na kocky nakrájenú slaninu, chvíľu nechajte vyškvariť a přidajte cibuľu nakrájanú nadrobno. Restujte až cibuľa zosklovatie. Pridajte nakrájené šampiony, orestujte, pridajte horčicu, krátko orestujte a zalejte smotanou. Vráťte mäso späť do omáčky a nechajte prehriať cca 2 minúty.

Podávajte s varenými cestovinami, ryžou alebo smaženými zemiakmi.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.