Choď na obsah Choď na menu

Carrot cake

20. 10. 2012

 Ingrediencie: 2 1/4 pohára múky

p1280903.jpg

 1 1/2 ČL prášku do pečiva

 1 ČL sódy bikarbóny
 1 ČL mletej škorice
 1/4 ČL mletého zázvoru
 1/2 ČL soli
 1/4 ČL mletého muškátového oriešku
 4 veľké vajíčka, izbovej teploty
 1 1/2 poháre cukru (nabudúce by som ho asi      úplne vynechala, alebo pridala po troškách  už  do hotového cesta, ak by sa zdalo málo sladké)
 1 pohára repkového oleja
 1/2 pohára podmáslia
 2/3 pohára hnedého cukru
 2 ČL vanilkového extraktu
 1/2 pohára ananásu, rozdrveného na malé kúsky a vyžmýkaného

450 g najemno nakrájanej mrkvy (najlepšie v mixéry rozdrvenej)
1 pohár nasekaných vlašských orechov (prápadne iné, podľa chuti)
1 pohár hrozienok (zlatých podľa možnosti)

Krém: (nemusí byť)   

450 g žervé, izbovej teploty

115 g masla, zmäknutého

2 ČL vanilkového extraktu

1 ČL pomarančovej kôry

1 ČL citrónovej kôry (kôry a extrakty kombinovať podľa chuti)

3 - 4 poháre práškového cukru (veeeľmi veľa, ja som dala max 1 )

Postup: Predhrejeme rúru na 175 stupňov. Vymastíme 2 formy (okrúhle, priemer 22cm).  V jednej miske zmiešame suché ingrediencie :múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, škoricu, oriešok, zázvor. V druhej vlhké ingrediencie: vajíčka s cukrom, podmáslie, vanilkový extrakt, olej a ananás. Dobre premiešame. Suché ingrediencie zamiešame do vlhkých a poriadne premiešame aby sa spojili. Pridáme mrkvu, oriešky, hrozienka.

Vylejeme cesto do predpripravených foriem a pečieme 35 - 40 minút (v mojej rúre to bolo 40). Kontrolujeme špáradlom (skôr ako za 30 min to ale nebude).

Približne ďalších 30 minút nevyberáme z formy.

Krém vyrobíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Časť rozotrieme na prvý plát, prikryjeme druhým a zvyšok krému rozotrieme na povrch koláča. (robila som aj z polovičnej dávky - teda len jednu formu, bola síce menšia, ale koláč je riadne sýty, takže úplne stačil.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.