Choď na obsah Choď na menu

Punčové rezy

16. 7. 2012
Ingrediencie:
1.plát: 5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky. 

2.plát: 5 vajec

100 g pískového cukru

100 g polohrubé mouky

štipka červenej potravinárskej farby

Na potretie ríbezľový ďžem

cukrový rozvar: 250 ml vody krátko povariť s  350 g cukru a potom podľa chuti pridať asi 5 g kyseliny citrónovej a rumovú arómu

Poleva: moučkový cukr

trocha teplé vody

citrónové šťávy

škrobu (solamylu)

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom do hustej, svetlej peny, zľahka vmiešame múku a cesto na 2. plát zafarbíme farbou. Upečené pláty rozkrojíme na polovice, príliš tuhý džem rozšľaháme s troškou vody. 1 svetlý plát potrieme džemom, prekryjeme ružovým plátom. Ten pomocou lyžičky namočíme teplým rozvarom, potrieme džemom, priložíme svetlý plát. Namočíme rozvarom a potrieme džemom a priložíme posledný plát. Mírne zaťežíme a necháme 2-3h provlhnúť. Potom potrieme polevou a po jej miernom zaschnutí nakrájame na rezy.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.