Punčové rezy
2.plát: 5 vajec
100 g pískového cukru
100 g polohrubé mouky
štipka červenej potravinárskej farby
Na potretie ríbezľový ďžem
cukrový rozvar: 250 ml vody krátko povariť s 350 g cukru a potom podľa chuti pridať asi 5 g kyseliny citrónovej a rumovú arómu
Poleva: moučkový cukr
trocha teplé vody
citrónové šťávy
škrobu (solamylu)
Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom do hustej, svetlej peny, zľahka vmiešame múku a cesto na 2. plát zafarbíme farbou. Upečené pláty rozkrojíme na polovice, príliš tuhý džem rozšľaháme s troškou vody. 1 svetlý plát potrieme džemom, prekryjeme ružovým plátom. Ten pomocou lyžičky namočíme teplým rozvarom, potrieme džemom, priložíme svetlý plát. Namočíme rozvarom a potrieme džemom a priložíme posledný plát. Mírne zaťežíme a necháme 2-3h provlhnúť. Potom potrieme polevou a po jej miernom zaschnutí nakrájame na rezy.