Choď na obsah Choď na menu

Kuracie cacciatore

Ingrediencie:   1 cibuľa, nakrájaná nadrobno

2 strúčiky cesnaku, roztlačené

olivový olej

2 x 400g konzervy cherry paradajok (časť je možné nahradiť čerstvými paradajočkami)

4 tbsp mascarpone ( použiť sa dá aj žervé - vyskúšala som philladelphiu)

za hrsť bazalky (nemala som bazalku, tak som ju nahradila petržlenovou vňaťou)

6 kuracích pŕs s kožou

Postup:

Predhrejeme rúru na 190C (horkovzdušná 170C, plyn na 5). Opražime nadrobno nakrájaú cibuľu a cesnak na 3 PL olivového oleja dozlata. Pridáme paradajky, okoreníme, varíme na miernom ohni 10 - 15 minút, alebo kým zmes nezhustne.

Znížime teplotu a pridáme mascarpone a polovicu natrhanej bazalky.

Zohrejeme trochu olivového oleja na pánvici a opražíme na ňom kuracie prsia do zlatava. Preložíme ich do misy na pečenie a prelejeme ich omáčkou.

Pečieme 25 - 30 min, alebo kým je kura celkom hotové. Posypeme zvyškom bazalky

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.