Kuracie cacciatore
Ingrediencie: 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
2 strúčiky cesnaku, roztlačené
olivový olej
2 x 400g konzervy cherry paradajok (časť je možné nahradiť čerstvými paradajočkami)
4 tbsp mascarpone ( použiť sa dá aj žervé - vyskúšala som philladelphiu)
za hrsť bazalky (nemala som bazalku, tak som ju nahradila petržlenovou vňaťou)
6 kuracích pŕs s kožou
Postup:
Predhrejeme rúru na 190C (horkovzdušná 170C, plyn na 5). Opražime nadrobno nakrájaú cibuľu a cesnak na 3 PL olivového oleja dozlata. Pridáme paradajky, okoreníme, varíme na miernom ohni 10 - 15 minút, alebo kým zmes nezhustne.
Znížime teplotu a pridáme mascarpone a polovicu natrhanej bazalky.
Zohrejeme trochu olivového oleja na pánvici a opražíme na ňom kuracie prsia do zlatava. Preložíme ich do misy na pečenie a prelejeme ich omáčkou.
Pečieme 25 - 30 min, alebo kým je kura celkom hotové. Posypeme zvyškom bazalky