Choď na obsah Choď na menu

Minestrone

30. 4. 2012

 Ingrediencie:  100 g sušených bielych fazuliek (namočiť deň vopred, alebo je možné použiť tie z konzervy)

1 PL nakrájanej petržlenovej vňate (plus extra na posypanie)

2 veľké cibule (alebo 1 cibuľa a biela časť póru)

1 pohár nastráhanej kapusty (tú som dala len raz a vôbec inak nechýbala)

1/2 pohára zelených fazuliek

1/2 pohára zeleru

tymián, soľ, korenie, bazalka

2 roztlačené strúčiky cesnaku

5 PL olivového oleja

trochu drobných cestovín

300g paradajok (stačia paradajky z konzervy)

1 pohár hrášku (najlepšie mrazeného)

štipka cukru

6,5 pohára vývaru

parmezán na posypanie (nie je potrebný)

Ďalšie ingrediencie podľa toho, kto má čo rád - zemiaky, kukurica  (odporúčam), mrkva...

Postup: 

Všetku zeleninu nakrájame nadrobno.

Vo vúčšom hrnci pri nízkej teplote asi 5 minút miešame : petržlen, cibule, kapustu, fazulky, zelér,  soľ, korenie, tymián, bazalku, cesnak a olivový olej.

Pridáme vývar, paradajky, hrášok, cukor a asi 45 minú necháme mierne vrieť (fakt pozor až sa to nerozvarí, radšej nech je zeleninka trošku tvrdšia).

Pridáme uvarenú fazuľu, drobnú cestovinu (nedávať príliš veľa, nafúkne sa a bude jej dosť).

Varíme, kým nie je cestovina mäkká. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a parmežánom.